Bewegen
Beweging is de derde pijler van een gezonde leefstijl. We belichten het bewegen en trainen voor het afvallen en diverse aspecten rondom succesvol krachttrainen.
TOERFIETSEN EN WIELRENNEN

Veel blessureleed kan met een goede fietshouding worden voorkomen. Denk daarbij aan onderrug en knieën. Het afstellen van je fiets kost even wat tijd, maar is zeker de moeite waard om in orde te hebben. We bespreken de minimale aandachtspunten.
JOGGEN EN HARDLOPEN

In dit artikel beschrijven we stapsgewijs hoe een goede looptechniek eruit ziet en presenteren we suggesties en oefeningen om je looppas te verbeteren.
GOLFEN VOOR SENIOREN

Golfen kent voor senioren vele gezondheidsbenefits boven andere lichamelijke activiteiten. Een bezoek aan een golfclub leerde ons de voordelen inzien.
TRAINEN VOOR GEWICHTSVERLIES

Bij trainen voor gewichtsverlies hoort trainen op een lage bewegingsintensiteit. De lage intensiteit stelt het lichaam in staat vetten te verbranden. Daarbij is een juiste voedingsgewoonte, lees: het op peil houden van je Insuline gehalte en dus ook je vetpercentage, net zo belangrijk als een juiste bewegings-gewoonte. Lees hier hoe het trainen voor gewichtsverlies nog effectiever wordt.
TRAINEN VOOR SPIERMASSA

Het lichaam kent eigenschappen als kracht, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen en coördinatie. Elke eigenschap heeft elk van de ander tot op zekere hoogte nodig. Daarbij is het zorgen voor voldoende herstel net zo belangrijk als de training, onder andere voor een goede ondersteunende 'Sodium-Potassium-Pump'.
20 minuten trainen

20 minuten trainen bespaart veel tijd. Bovendien heeft deze trainingsmethode veel extra voordelen voor de verbrandingssystemen boven andere methoden. In die 20 minuten moet je wel flink aan de bak, maar dan is het voorlopig wel gebeurd.
LOSSE GEWICHTEN VS KABELS VS TOESTELLEN

Krachttraining is een krachtenspel. Het klinkt misschien raar, maar bij losse gewichten verandert de weerstand gedurende de beweging, bij een kabel niet. Toestellen gedragen zich als kabels, waarbij sommige merken, zoals TechnoGym, de weerstand manipuleert met het gebruik van verschillende vormen van zwaarden.
DOSEREN EN SUPERCOMPENSATIE (HERSTEL)

Doseren heeft te maken met intensiteit. Intensiteit bouw je langzaam op. Na inspanning komt herstel. In deze herstelfase vindt de supercompensatie plaats. Zonder supercompensatie geen vooruitgang.
BLESSURETIJD

Beschadigd weefsel moet herstellen. Het gaat hierbij door verschillende fasen. Hersteltijd verschilt per type weefsel per fase aanzienlijk. Elke fase vraagt een andere benadering.
STRETCHEN

Lenigheid is belangrijk, maar vóór of na een intensieve sport- of trainingsactiviteit is niet het goede moment om te stretchen. Desalniettemin blijft een goede warming-up onontbeerlijk. We beschrijven hoe je dit kunt doen.
BELASTING - BELASTBAARHEID

Na een periode van belasting hoort een periode van rust en herstel. Je lichaam en geest herstellen zich en bereiden zich voor op de volgende periode van belasting, waarbij het zichzelf mentaal en fysiek sterker maakt: je belastbaarheid gaat omhoog.
Maak jouw eigen website met JouwWeb