Astaxanthine

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid = 12 mg

x keer sterker dan
800 Co-enzym Q10
6000 Vitamine C
75 Alfaliponzuur
100 Vitamine E
10 β-Caroteen

Astaxanthine wordt gemaakt door plankton, algen, schimmels en bacterien  uit β-Caroteen. Zij kunnen zich hiermee weren tegen schadelijke invloeden van zonlicht en zuurstof.

Via waterdieren als zalm, forel, garnaal, krab, zeekreeft en rivierkreeft, maar ook bijvoorbeeld de  flamingo, komt Astaxanthine in de voedselketen. Door de Astaxanthine is bij deze waterdieren de spieren sterk en belastbaar.

Antioxidant

Astaxanthine behoort tot de krachtigste antioxidanten en vrije (zuurstof)radicalenvangers die de natuur te bieden heeft. Bovendien kan Astaxanthine vrije radicalen overdragen aan wateroplosbare antioxidanten zoals bijvoorbeeld vitamine C. Astaxanthine gaat oxidatie van LDL-cholesterol tegen, hetgeen belangrijk is bij plaquevorming in de bloedvaten.

Anti-Aging

Vermoedelijk gaat Astaxanthine nog beter dan andere carotenoïden en vitamine E cel- en weefselveroudering tegen en draagt bij aan de bescherming tegen degeneratieve (verouderings)ziekten waarbij oxidatieve stress en ontsteking een prominente rol spelen, zoals aderverkalking, hart- en vaatziekten, degeneratieve oog-, huid- en hersenaandoeningen, reuma, diabetes en kanker. Ook verminderde vruchtbaarheid wordt gelinked aan oxidatieve stress.

 

Vermoeide ogen

met bijbehorende klachten als rode, lichtgevoelige, pijnlijke, geïrriteerde, droge en/of tranende ogen, minder goed zien, hoofdpijn en stijve schouders vermindert bij suppletie van voldoende Astaxanthine door een verbetering van de haarvaten in het netvlies en rond de oogzenuw en het vermindering van ontstekingswerking.

 

Sport

Intensief sporten veroorzaakt oxidatieve stress in hart- en skeletspier. De intensivering van de stofwisseling bewerkstelligt meer zuurstofradicalen uit celmitochondriën die na afloop een milde ontsteking in het spierweefsel opwekken. Spierpijn als gevolg. Astaxanthine verbetert het uithoudingsvermogen en het verlaagt de productie van melkzuur in dwarsgestreepte spieren en vermindert de vorming van calcificatie in gladde spieren.

 

Maaginfecties

Bacteriële infectie in de maag door kolonisatie met de bacterie Helicobacter pylori kan met Astaxanthine worden tegengegaan. Zij vermindert de oxidatieve stress, remt de ontsteking en moduleert de immuunrespons.

 

Diabetes II

Ook bij suikerziekte is er sprake van toegenomen oxidatieve stress. Astaxanthine helpt de negatieve gevolgen van oxidatieve stress bij diabetes tegen te gaan. Astaxanthine helpt de resterende insulineproducerende capaciteit te behouden en biedt bescherming tegen glucosetoxiciteit.

 

Anti-kanker

Een andere belangrijke suggestie van de antioxidantactiviteit en ontstekingsremmende werking is die tegen kanker. Astaxanthine zorgt voor een betere communicatie tussen cellen en het activeren van enzymen in lever, longen en nieren die helpen bij het onschadelijk maken van carcinogenen en de modulatie van de afweerrespons tegen tumorcellen.

 

Huid

Tot slot helpt Astaxanthine de huid, waarmee het ook een anti-aging effect heeft. Een verhoging van de aanmaak van Elastine, verbetering van de elasticiteit, verbetering van het collageen, betere bescherming tegen UV-licht en een dikkere hoornlaag dragen hieraan bij.